Ro­de­kool met tut­ti frut­ti

Met tutti frutti, kaneel en rode wijn geef je rodekool een verrassend zoet-kruidige smaak.

(92)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Met tutti frutti, kaneel en rode wijn geef je rodekool een verrassend zoet-kruidige smaak. 4 personen
3 92

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de rodekool in de lengte in parten, verwijder de harde kern en snijd de kool in dunne reepjes. Snipper de ui. Verhit de boter in een ruime pan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg het zout, de suiker, kaneelstokjes en wijn toe en kook 1 min. mee.
  2. Schep de kool en tutti frutti erdoor en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en stoof het mengsel 45 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in 10 min. op laag vuur.

video

Kool snij­den

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 515 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Rodekool met tutti frutti

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de­kool met tut­ti frut­ti

1
1
  • 700 g rodekool
  • 1 ui

Snijd de rodekool in de lengte in parten, verwijder de harde kern en snijd de kool in dunne reepjes. Snipper de ui.

2
2
  • 50 g boter
  • 2 tl zout
  • 50 g suiker
  • 2 kaneelstokjes
  • 250 ml volle rode wijn

Verhit de boter in een ruime pan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg het zout, de suiker, kaneelstokjes en wijn toe en kook 1 min. mee.

3
3
  • 250 g tutti frutti

Schep de kool en tutti frutti erdoor en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en stoof het mengsel 45 min. op laag vuur.

4
4

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in 10 min. op laag vuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.