Vis­sticks de­luxe

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 340 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 44

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, bakkwastje

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  2. Snijd de kabeljauw in 8 gelijke repen en dep droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
  3. Smelt de boter in een steelpan. Bestrijk met de bakkwast 1 vel filodeeg met gesmolten boter. Neem 1/2 el sesamzaad en strooi er iets van over het deeg. Vouw dubbel, bestrijk weer met boter en bestrooi weer met sesamzaad. Leg het vel met de korte kant naar je toe. Leg een reep vis aan het begin en vouw het filodeeg aan weerszijden een stukje over de vis. Rol het deeg met de vis op van beneden naar boven, als een loempia. Bestrijk met boter en bestrooi met sesam. Maak zo nog 7 vissticks. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin.
video

Fi­lo­deeg ge­brui­ken

Instructievideo - 01:41 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.