Aman­del-ka­neelt­wists

  • nagerecht
  • 20 stuks
  • 80 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 20 stuks
3 28

Ingrediënten

Keukenspullen
  • theezeefje
  • kwast
  • bakplaat, bekleed met bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de kaneel met de poedersuiker. Bestrijk 5 vellen filodeeg met een kwastje dun met boter. Verdeel de amandelen erover en strooi er door een zeefje een derde van de kaneelsuiker over. Dek de vellen met amandelen en kaneelsuiker af met de 5 resterende vellen deeg. Bestrijk ook deze deegvellen dun met boter en bestrooi ze met een derde kaneelsuiker. Snijd elk vel in vieren. Neem de uiteinden van een velletje vast en draai ze losjes in tegengestelde richting, zodat een gedraaide 'twist' ontstaat. Draai zo 20 twists en leg ze naast elkaar op de bakplaat. Bak de amandel-kaneeltwists in 15-20 minuten goudbruin en knapperig. Laat ze afkoelen en bestrooi ze dun met de resterende kaneelsuiker.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 80 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 5 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.