Aman­del-brood­pud­din­kjes

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
3 17

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vuurvaste timbaaltjes inhoud ca. 2 dl

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Dooiers met room en 1 zakje vanillesuiker loskloppen. Korstjes van brood snijden en brood in blokjes snijden. Speculaasjes in stukjes breken en met brood door roommengsel roeren, ca. 5 minuten laten intrekken. Amandelspijs in blokjes snijden en toevoegen. Mengsel tot samenhangende massa kneden.Vormpjes invetten en met rest van vanillesuiker bestrooien. Broodmengsel over vormpjes verdelen en in ca. 30 minuten gaar bakken. Broodpuddinkjes uit oven nemen en laten afkoelen tot lauwwarm. Met scherp natgemaakt mes randen lossnijden. Bordje op vormpje zetten en keren. Puddinkje uit vorm laten glijden

Tip:

Als u het scherpe mes voor het lossnijden onder koud stromend water houdt, dan plakt het niet aan het gebak.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.