Ap­pel-aman­del­taart

(69)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 12 stuks
4 69

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • plasticfolie
  • springvorm (doorsnede 24 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In keukenmachine of met koele hand bloem, basterdsuiker, vanillesuiker, boter, helft van ei en mespunt zout mengen tot soepel deeg. Eenderde deel van deeg in plasticfolie verpakken en in koelkast 30 min. laten opstijven. Rest van deeg in ingevette springvorm uitdrukken en vorm afgedekt met plasticfolie 20 min. in koelkast zetten. Oven voorverwarmen op 200 °C. Appel met kaneelpoeder, kristalsuiker en amandelschaafsel omscheppen. Speculaasjes in boterhamzakje doen en met deegroller tot kruim rollen. Kruim over deegbodem verdelen. Amandelspijs erboven verkruimelen. Appelmengsel erover verdelen. Rest van deeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen en in repen snijden. Repen in vlechtvorm op appelvulling leggen en randen aandrukken. Deegrepen en randen bestrijken met rest van losgeklopt ei. Taart in midden van oven in ca. 1 uur goudbruin bakken, eventueel laatste 15 min. taart met aluminiumfolie bedekken (om te voorkomen dat hij te donker wordt).

video

Ap­pel-bes­sen­taart bak­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.