Ka­bel­jauw met biet en gar­na­len

(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
2 56

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer, pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en kook in water met zout in 20 min. gaar.
  2. Snijd de bietjes in blokjes. Verhit 25 g boter in een hapjespan en fruit de sjalot 1 min. Voeg de bietjes toe en bak 2 min. Schenk de wijn erbij. Stoof de bietjes met de deksel op de pan 10 min. Voeg de room toe, verwarm 1 min. en pureer de saus met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Houd warm op laag vuur.
  3. Bestrooi de vis met peper en zout. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de vis op de huid 6 min. op middelhoog vuur. Keer na 4 min.
  4. Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met de rest van de boter, 100 ml kookvocht, peper en zout met de pureestamper tot puree. Serveer met de vis. Verdeel de bietjessaus en garnalen over de vis. Lekker met worteltjes en peultjes (zak 350 g).
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 40 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.