Ja­pan­se bur­ger met wa­sa­bi­mayo

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 625 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans hoofdgerecht 4 personen
3 32

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat, bekleed met bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de beefburgers met de teriyakimarinade.
  2. Halveer de vellen filodeeg. Spreid de helft uit op de bakplaat en bestrijk ze met gesmolten boter. Leg er een velletje deeg op, bestrijk dit weer met gesmolten boter en strooi het sesamzaad erover. Bak het filodeeg in ca. 15 min. gaar en goudbruin.
  3. Verhit een koekenpan. Rooster de burgers op middelhoog vuur aan elke kant 5 minuten.
  4. Meng intussen naar smaak wasabi door de mayonaise.
  5. Meng de sesamolie en naar smaak zout en peper door de komkommer. Verdeel de burgers over 4 (langwerpige) borden. Schep de komkommer op de burgers en leg er een toef van de wasabimayonaise bij. Leg het filodeeg op de borden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 49 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gehaktbal en zo

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.