Fram­bo­zen­char­lot­te

Kijk hoe mooi, proef hoe heerlijk. Wacht op een feestelijke gelegenheid (of maak hem op een doordeweekse dag).

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 500 kcal voedingswaarden
    • 50 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(1.137)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Kijk hoe mooi, proef hoe heerlijk. Wacht op een feestelijke gelegenheid (of maak hem op een doordeweekse dag). 6 personen
3 1137

Ingrediënten

Keukenspullen
  • feestelijk lint

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week de gelatine 5 min. in koud water. Prak ondertussen de helft van de frambozen met een vork tot puree. Verwarm 2 el frambozenpuree in een steelpan tegen de kook aan. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit, doe bij de warme puree en roer tot de gelatine is opgelost.
  2. Klop de slagroom stijf met de suiker. Spatel de yoghurt en alle frambozenpuree erdoor. Schep het mengsel in een kookpan. Bedek met lange vingers. Laat de charlotte minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  3. Stort de charlotte op een bord. Houd de pan eventueel 5 sec. in een bak heet water om hem makkelijk los te krijgen.
  4. Plak de rest van de lange vingers er rondom tegenaan. Strik het lint erom. Verdeel de rest van de frambozen erover en bestrooi met poedersuiker.

bewaartip:

Je kunt de charlotte een avond van tevoren bereiden. Bewaar het met de lange vingers afgedekte frambozen-roommengsel afgedekt in de koelkast. Maak de volgende dag af met de rest van de lange vingers.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Frambozencharlotte

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fram­bo­zen­char­lot­te

1
  • 5 blaadjes gelatine

Week de gelatine 5 min. in koud water.

2
  • 250 g frambozen

Prak ondertussen de frambozen met een vork tot puree.

3

Verwarm 2 el frambozenpuree in een steelpan tegen de kook aan.

4

Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit, doe bij de warme puree en roer tot de gelatine is opgelost.

5
  • 250 ml slagroom
  • 3 el suiker

Klop de slagroom stijf met de suiker.

6
  • 250 g Griekse yoghurt

Spatel de yoghurt en alle frambozenpuree erdoor.

7

Schep het mengsel in een kookpan.

8
  • 85 g lange vingers

Bedek met lange vingers. Laat de charlotte minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

9

Stort de charlotte op een bord. Houd de pan eventueel 5 sec. in een bak heet water om hem makkelijk los te krijgen.

10
  • 265 g lange vingers

Plak de rest van de lange vingers er rondom tegenaan.

11

Strik het lint erom.

12
  • 250 g frambozen
  • 15 g poedersuiker

Verdeel de rest van de frambozen erover en bestrooi met poedersuiker.

13

Bon appétit!

bewaartip:

Je kunt de charlotte een avond van tevoren bereiden. Bewaar het met de lange vingers afgedekte frambozen-roommengsel afgedekt in de koelkast. Maak de volgende dag af met de rest van de lange vingers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.