Zuur­kool­stamp­pot met frank­fur­ters

(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 63

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in ruim water in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de knolselderij in blokjes en doe na 10 min. bij de aardappelen. Voeg de zuurkool de laatste 3 min. toe. Giet af en voeg de zure room, boter en het karwijzaad toe. Stamp met de pureestamper tot een grove puree en breng op smaak met peper en zout.
  2. Wikkel het spek om de Frankfurters. Verhit een koekenpan en bak ze zonder olie of boter in 2 delen in 3 min. knapperig. Houd warm onder een deksel. Serveer met de stamppot.

Tip:

U kunt de zuurkoolstamppot 1 dag van te voren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm in een pan al omscheppend in 10 min. op laag vuur op.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 47 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.