Zuur­kool-knol­sel­de­rij­stamp­pot met Zeeuws spek

Met seizoensingrediënten knolselderij en zuurkool maak je een robuuste stamppot voor een klein budget.

(96)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Met seizoensingrediënten knolselderij en zuurkool maak je een robuuste stamppot voor een klein budget. 4 personen
3 96

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook met water, zout en het laurierblaadje in 20 min. beetgaar.
  2. Schil ondertussen de knolselderij en snijd in blokjes. Verhit een koekenpan zonder boter of olie en bak hierin het spek in 5 min. uit. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de olie toe aan het achtergebleven bakvet en fruit het karwijzaad 1 min. Voeg de knolselderij en wat peper toe en bak op middelhoog vuur in 15 min. goudbruin.
  3. Laat ondertussen de zuurkool uitlekken. Verwarm de zuurkool met de melk op laag vuur, laat niet koken. Leg het uitgebakken spek op de stamppot.

variatietip:

Voor een mediterraan smaakje kun je het karwijzaad vervangen door gedroogde salie. En in plaats van kruidenzuurkool kun je ook naturel zuurkool gebruiken.

video

Aard­ap­pe­len schil­len

Instructievideo - 01:08 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 869 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Zuurkool-knolselderijstamppot met Zeeuws spek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool-knol­sel­de­rij­stamp­pot met Zeeuws spek

1
1
  • 800 g kruimige aardappelen
  • 1 laurierblaadje

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook met water, zout en het laurierblaadje in 20 min. beetgaar.

2
2
  • 400 g knolselderij
  • 200 g Zeeuws spek

Schil ondertussen de knolselderij en snijd in blokjes. Verhit een koekenpan zonder boter of olie en bak hierin het spek in 5 min. uit.

Knolselderij snijden

Instructievideo

00:44 min.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 tl karwijzaad

Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de olie toe aan het achtergebleven bakvet en fruit het karwijzaad 1 min.

4
4

Voeg de knolselderij en wat peper toe en bak op middelhoog vuur in 15 min. goudbruin.

5
5
  • 500 g kruidenzuurkool
  • 200 ml halfvolle melk

Laat ondertussen de zuurkool uitlekken. Verwarm de zuurkool met de melk op laag vuur, laat niet koken.

6
6

Giet de aardappelen af en verwijder het laurierblaadje. Stamp fijn. Meng de zuurkool en melk met de knolselderij door de puree.

7
7

Leg het uitgebakken spek op de stamppot.

variatietip:

Voor een mediterraan smaakje kun je het karwijzaad vervangen door gedroogde salie. En in plaats van kruidenzuurkool kun je ook naturel zuurkool gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.