Kool­stamp met mos­terd en Zeeuws spek

(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 58

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kool in vieren, verwijder de harde nerf en snijd de kool in dunne repen. Kook de aardappelen in 15 min. gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg na 10 min. de kool toe.
  2. Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Giet de aardappelen en kool af, vang het kookwater op. Stamp de aardappelen en kool met de pureestamper door elkaar. Schep de gebakken ui en de mosterd erdoor. Voeg eventueel wat kookwater toe als de stamppot te droog is. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Bak in een koekenpan zonder olie of boter het spek knapperig. Verkruimel het en schep door de stamppot. Serveer de koolstamp met de rookworst.

Tip:

Geef voor een fris accent kleine zoetzure augurken (pot 340 g) bij de stamppot.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 745 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 52-01

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.