Bie­ten­stamp­pot met ko­mij­ne­kaas

(234)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 234

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar.
  2. Snijd ondertussen de bietjes in kleine blokjes. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de bietjes en rozijnen toe en verwarm 5 min. op laag vuur.
  3. Verwarm de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen en melk met de pureestamper tot puree. Schep het bietjesmengsel, de zure room en kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met kleine zoetzure augurken (potje 340 ml).

Tip:

Vervang de rozijnen door stukjes appel en de komijnekaas door 150 g geraspte belegen geitenkaas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.