Gou­lash­soep

IJzige winterdagen schreeuwen om stevige kost. Zet dus een flinke pan goulashsoep op het vuur. Kruidig, vullend, lekker.

(888)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht IJzige winterdagen schreeuwen om stevige kost. Zet dus een flinke pan goulashsoep op het vuur. Kruidig, vullend, lekker. 4 personen
3 888

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi het vlees met peper en zout. Snijd de uien in halve ringen, de paprika in reepjes en de knoflook fijn.
  2. Verhit de boter in een soeppan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin. Bak de ui, knoflook en paprika 5 min. mee. Doe het paprikapoeder, de bloem en tomatenpuree erbij en bak 2 min. mee.
  3. Voeg het water met de bouillontabletten en laurier toe en breng aan de kook. Laat afgedekt 2 ½ uur koken op laag vuur. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes. Voeg toe en laat 30 min. koken.

bereidingstip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm in 10 min. op laag vuur.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Goulashsoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gou­lash­soep

1
1
  • 310 g soepvlees

Bestrooi het vlees met peper en zout.

2
2
  • 3 uien
  • 2 rode paprika's
  • 2 tenen knoflook

Snijd de uien in halve ringen, de paprika in reepjes en de knoflook fijn.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 25 g boter

Verhit de boter in een soeppan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin.

4
4

Bak de ui, knoflook en paprika 5 min. mee.

5
5
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 el bloem
  • 70 g tomatenpuree

Doe het paprikapoeder, de bloem en tomatenpuree erbij en bak 2 min. mee.

6
6
  • 1½ liter kraanwater
  • 3 runderbouillontabletten
  • 2 laurierblaadjes

Voeg het water met de bouillontabletten en laurier toe en breng aan de kook. Laat afgedekt 2 ½ uur koken op laag vuur.

7
7
  • 3 vastkokende aardappelen

Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes. Voeg toe en laat 30 min. koken.

bereidingstip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm in 10 min. op laag vuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.