Hon­gaar­se gou­lash­soep

Rijk gevuld met aardappelen, runderlappen en tomaat.

(291)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Rijk gevuld met aardappelen, runderlappen en tomaat. 4 personen
3 291

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de runderlappen in stukken. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui 3 min. Voeg de vleesblokjes toe en bak in 5 min. rondom bruin.
  2. Strooi het paprikapoeder over het vlees en bak 1 min. mee. Voeg de tomatenblokjes met vocht en het water toe. Verkruimel de bouillontabletten erboven en breng het vocht aan de kook. Laat de soep met deksel op de pan op laag vuur 1 uur zachtjes koken.
  3. Snijd ondertussen de paprika in reepjes. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Voeg de paprikareepjes en aardappelblokjes toe en laat de soep nog 30 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over diepe borden of grote kommen.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.305 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Hongaarse goulashsoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hon­gaar­se gou­lash­soep

1
1
  • 2 uien
  • 500 g runderriblappen

Snipper de ui en snijd de runderlappen in stukken.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 2 el olie

Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui 3 min. Voeg de vleesblokjes toe en bak in 5 min. rondom bruin.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

3
3
  • 3 tl milde paprikapoeder
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 liter kraanwater

Strooi het paprikapoeder over het vlees en bak 1 min. mee. Voeg de tomatenblokjes met vocht en het water toe.

4
4
  • 2 vleesbouillontabletten

Verkruimel de bouillontabletten erboven en breng het vocht aan de kook. Laat de soep met deksel op de pan op laag vuur 1 uur zachtjes koken.

5
5
  • 1 rode paprika
  • 4 vastkokende aardappelen

Snijd ondertussen de paprika in reepjes. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.

6
6

Voeg de paprikareepjes en de aardappelblokjes toe en laat de soep nog 30 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Vervang de peper voor chilipeper voor een pittig effect.

7
7

Verdeel de soep over diepe borden of grote kommen.

Tip: Garneer het eventueel met een lepel zure room en verse peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.