Ko­kos-sa­mo­sa's

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 15 stuks
3 37

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

(filobladerdeeg ca. 2 uur van te voren volgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien.) Rozijnen in stukjes snijden. Melk met suiker en kokos in kleine steelpan aan de kook brengen. Op laag vuur sudderen tot melk opgenomen is; regelmatig roeren. Van vuur af rozijnen en kardemom erdoor roeren en mengsel laten afkoelen. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Bakplaat dun invetten met boter. Rest van boter smelten. Vellen filodeeg elk in 3 lange repen snijden en meteen bestrijken met boter. Aan onderkant van elke deegreep 1/15 deel van kokosmengsel scheppen. Deegrepen diagonaal om en om opvouwen tot driehoekige pakketjes. Bestrijken met rest van boter en in midden van oven in ca. 12 minuten goudbruin en knapperig bakken.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 90 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.