Rijst­pud­ding

Feestelijk nagerecht uit het kleurrijke India.

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 375 kcal voedingswaarden
    • 55 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas nagerecht Feestelijk nagerecht uit het kleurrijke India. 4 personen
4 52

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt de boter in een pan met een dikke bodem. Roer de suiker erdoor en leg het kaneelstokje erbij. Laat op middelhoog vuur in 5 min. lichtbruin worden. Week de saffraan in het hete water. Verwarm de melk in een steelpan.
  2. Schenk de karamel en het saffraanwater bij de warme melk en roer tot de karamel oplost. Mix de kokos en rijst erdoor en breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur laag en laat de rijst 30 min. zachtjes koken. Schep regelmatig om.
  3. Roer de slagroom, kardemom en rozijnen door de rijst en warm 10 min. mee. Neem de pan van het vuur. Verwijder het kaneelstokje en laat de pudding 10 min. afkoelen. Verdeel de pudding over schaaltjes en laat 3 uur in de koelkast koud worden.
  4. Hak de amandelen grof. Rooster ze in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Garneer de puddinkjes met de amandelen.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 50 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: India

Rijstpudding

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst­pud­ding

1
  • 1 el boter
  • 75 g suiker
  • 1 kaneelstokje

Smelt de boter in een pan met een dikke bodem. Roer de suiker erdoor en leg het kaneelstokje erbij. Laat op middelhoog vuur in 5 min. lichtbruin worden.

Tip: Dit noem je karamelliseren.

2
  • 0.05 g saffraan
  • 1 el heet water
  • 400 ml melk

Week de saffraan in het hete water. Verwarm de melk in een steelpan.

3
  • 2 el gemalen kokos
  • 50 g basmatirijst

Schenk de karamel en het saffraanwater bij de warme melk en roer tot de karamel oplost. Mix de kokos en rijst erdoor en breng het mengsel aan de kook.

4

Zet het vuur laag en laat de rijst 30 min. zachtjes koken. Schep regelmatig om.

5
  • 100 ml slagroom
  • 1 tl gemalen kardemom
  • 50 g rozijnen

Roer de slagroom, kardemom en rozijnen door de rijst en warm 10 min. mee. Neem de pan van het vuur.

6

Verwijder het kaneelstokje en laat de pudding 10 min. afkoelen. Verdeel de pudding over schaaltjes en laat 3 uur in de koelkast koud worden.

7
  • 25 g garneeramandelen

Hak de amandelen grof. Rooster ze in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin.

8

Garneer de puddinkjes met de amandelen. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.