Ko­kos-aard­bei­en­plaat­taart

Krokante deegbodem met een topping van aardbeien en pistachenoten. Heerlijk!

  • gebak
  • 18 stuks
  • 455 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 u. 10 min. oventijd
(207)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels gebak Krokante deegbodem met een topping van aardbeien en pistachenoten. Heerlijk! 18 stuks
4 207

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (34 x 23 cm)
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de ovenschaal in. Doe 250 g boter, het meel, de helft van het kokos en de basterdsuiker in de keukenmachine en meng tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg over de bodem van de ovenschaal en druk aan. Bak ca. 20 min. in de oven. Neem uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Neem van het vuur. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Laat de machine draaien en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Doe de kristalsuiker, de rest van het kokos en de gesmolten boter erbij.
  2. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer ze in de lengte. Bestrijk de taartbodem met de jam. Leg de aardbeien erop. Verdeel het amandelmengsel erover. Hak de pistachenoten grof en strooi ze over de taart. Bak in de oven in ca. 50 min. goudbruin. Dek de taart af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Serveer lauw of koud.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 30 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Kokos-aardbeienplaattaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ko­kos-aard­bei­en­plaat­taart

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
  • 2 g boter
  • 250 g boter
  • 200 g volkorenmeel
  • 55 g gemalen kokos
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker

Vet de ovenschaal in. Doe de boter, het meel, kokos en de basterdsuiker in de keukenmachine en meng tot een samenhangend deeg.

3

Verdeel het deeg over de bodem van de ovenschaal en druk aan. Bak ca. 20 min. in de oven. Neem uit de oven en laat 5 min. afkoelen.

4
  • 200 g boter

Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Neem van het vuur.

5
  • 100 g amandelen
  • 5 eieren

Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Laat de machine draaien en voeg 1 voor 1 de eieren toe.

6
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 55 g gemalen kokos

Doe de kristalsuiker, het kokos en de gesmolten boter erbij.

7
  • 500 g aardbeien
  • 225 g aardbeienjam

Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer ze in de lengte. Bestrijk de taartbodem met de jam. Leg de aardbeien erop.

8
  • 95 g pistachenoten

Verdeel het amandelmengsel erover. Hak de pistachenoten grof en strooi ze over de taart. Bak in de oven in ca. 50 min. goudbruin.

9

Dek de taart af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Serveer lauw of koud. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.