Ko­kos-cho­co­t­aart

Kokos en chocolade is een geweldige combinatie!

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 465 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 25 min. oventijd
(241)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Kokos en chocolade is een geweldige combinatie! 12 stuks
3 241

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rechthoekige taartvorm met losse bodem (35 x 12.5 cm)
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de taartvorm in met wat boter. Smelt de boter in een steelpan. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en schenk de boter erbij. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de taartvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.
  2. Splits de eieren, doe de eiwitten in een vetvrije kom. De eidooiers worden niet gebruikt. Klop de eiwitten met een mixer stijf. Voeg al kloppend lepel voor lepel de poedersuiker toe. Blijf, als alle suiker is toegevoegd, doorkloppen tot het eiwit glanst en stijve pieken vormt (5 min). Spatel de maizena, het vanillearoma en kokos voorzichtig door het eiwit.
  3. Breng een pan met een laag water aan de kook. Hak de chocolade in kleine stukjes en doe in een vuurvaste kom of pan die precies op de pan past. Hang de kom of pan in de pan met heet water, maar zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade smelten (au bain-marie).
  4. Spatel door het eiwitmengsel. Schep dit mengsel gelijkmatig op de koekjesbodem en strijk glad. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in 2 uur afkoelen in de vorm. Snijd de kokos-chocoladetaart in 12 repen.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 165 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Kokos-chocotaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ko­kos-cho­co­t­aart

1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2
  • 2 g boter
  • 150 g boter

Vet de taartvorm in met wat boter. Smelt de boter in een steelpan.

3
  • 308 g Oreo-koekjes

Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en schenk de boter erbij.

4

Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de taartvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.

5
  • 4 eieren

Splits de eieren, doe de eiwitten in een vetvrije kom. De eidooiers worden niet gebruikt.

6

Klop de eiwitten met een mixer stijf.

7
  • 200 g poedersuiker

Voeg al kloppend lepel voor lepel de poedersuiker toe. Blijf, als alle suiker is toegevoegd, doorkloppen tot het eiwit glanst en stijve pieken vormt (5 min).

8
  • 2 el maizena
  • 2 tl vanillearoma
  • 165 g gemalen kokos

Spatel de maizena, het vanillearoma en kokos voorzichtig door het eiwit.

9
  • 150 g witte chocolade

Breng een pan met een laag water aan de kook. Hak de chocolade in kleine stukjes en doe in een vuurvaste kom of pan die precies op de pan past.

10

Hang de kom of pan in de pan met heet water, maar zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade smelten (au bain-marie).

11

Spatel door het eiwitmengsel. Schep dit mengsel gelijkmatig op de koekjesbodem en strijk glad. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven.

12

Neem uit de oven en laat in 2 uur afkoelen in de vorm. Snijd de kokos-chocoladetaart in 12 repen. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.