Ca­na­di­an ap­ple pie

  • nagerecht
  • 12 personen
  • 250 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
(91)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans nagerecht 12 personen
2 91

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine, springvorm (Ø 24 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Verwijder het klokhuis van de appels en snijd ze in partjes. Meng de walnoten en 2 tl kaneel door de appel. Maal het brood in de keukenmachine tot kruimels. Rasp de oranje schil van de sinaasappel.
  2. Klop in een kom de eieren, suiker en het vanille aroma met een mixer 3 min. Voeg al kloppend, beetje bij beetje, de olie toe. Meng de rest van de kaneel, broodkruimels, bloem, bakpoeder en de rasp in een andere kom. Spatel het luchtig door het eimengsel.
  3. Schep de helft van het beslag in de springvorm. Verdeel de appel en walnoten en de rest van het beslag erover. Bak de appeltaart in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat minimaal 30 min. afkoelen. Bestrooi met de poedersuiker.

Tip:

100% lactosevrij? Alle ingrediënten in dit recept zijn lactosevrij. Het ciabattabrood wordt echter geproduceerd in een omgeving waar ook melkproducten verwerkt worden. Hoewel de kans klein is, zou dit product daarom sporen van lactose kunnen bevatten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.