Aman­del­ko­kos­koek­jes

(55)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
marokkaans nagerecht 20 stuks
3 55

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 175 °C. Amandelen in keukenmachine fijn malen. In kom eieren met suiker loskloppen. Kokos, bloem, gemalen amandelen, bakpoeder, vanillesuiker en 3 eetlepels olie erdoor mengen. Deeg 15 minuten laten rusten, zodat het bloem alle vocht opneemt. Handen met olie invetten en van deeg ca. 20 balletjes vormen. Balletjes op afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat leggen. Balletjes iets plat drukken en bestrooien met poedersuiker. Met mes kruislings inkepingen in koekjes maken. Koekjes in ca. 25 minuten lichtbruin en gaar bakken. Bakplaat uit oven nemen en koekjes op rooster laten afkoelen.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 130 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.