Ge­fri­tuur­de ba­naan met anijs­room

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans nagerecht 4 personen
3 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • frituurpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boven kom citroenschil van 1/2 citroen raspen. Boter in een kleine pan laten smelten. Kaneel, suiker, zout en bakpoeder erdoor roeren. Eieren loskloppen en beetje bij beetje erdoor roeren. Bloem in een keer toevoegen en het geheel krachtig met houten lepel 1 à 2 minuten doorroeren.
  2. Olie verhitten tot ca. 185 °C. Bananen pellen, in schuine plakjes snijden en besprenkelen met citroensap. Banaan door beslag wentelen. Banaanstukjes met behulp van 2 eetlepels met 4 tegelijk in olie leggen en goudbruin frituren. Laten uitlekken op keukenpapier en bestrooien met poedersuiker. Slagroom met poedersuiker lobbig kloppen. Anis erdoor scheppen. Warme banaanstukjes over vier bordjes verdelen en anijsroom ernaast scheppen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Spanje 2

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.