Pom­poen met krui­den­korst­je

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 300 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 28

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ongeschilde pompoen in kwarten en verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd de kwarten in parten van 1 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Maal het beschuit met de knoflook, kaas en kruiden in de keukenmachine fijn. Bestrijk de pompoen met de olie en verdeel het kruim erover. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Rooster de pompoen in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Lekker met gebakken kabeljauw en rijst.
video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Pittigheid
Ook te zien in

Pompoen met kruidenkorstje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen met krui­den­korst­je

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 pompoen

Snijd de ongeschilde pompoen in kwarten en verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd de kwarten in parten van 1 cm.

3
3

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4
  • 1 knoflook
  • 3 beschuiten
  • 100 g geraspte oude kaas
  • 1½ el gedroogde Italiaanse kruiden

Pers de knoflook. Maal het beschuit met de knoflook, kaas en kruiden in de keukenmachine fijn.

5
5
  • 3 el olijfolie

Bestrijk de pompoen met de olie en verdeel het kruim erover. Bestrooi met peper en zout naar smaak.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.