Oven­pas­ta met pom­poen

Heerlijk warm gerecht voor zo'n echte druilerige herfstavond.

(590)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Heerlijk warm gerecht voor zo'n echte druilerige herfstavond. 4 personen
3 590

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (Ø 25 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Snijd de pompoen in kwarten en verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd de schil eraf en snijd het vruchtvlees in stukjes van 2 cm.
  3. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 3 min. mee. Voeg de pompoen toe en bak 3 min. mee. Doe de tomatenblokjes en salie erbij en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Meng de pompoen met de pasta en schep in de ovenschaal. Bestrooi met de kaas en bak ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm in ca. 20 min. in de oven op 190 °C.

video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.370 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Ovenpasta met pompoen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­pas­ta met pom­poen

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 300 g volkoren penne rigate

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

3
3
  • 1 pompoen

Snijd de pompoen in kwarten en verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd de schil eraf en snijd het vruchtvlees in stukjes van 2 cm.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

4
4
  • 1 ui
  • 3 el olijfolie
  • 200 g gerookte spekreepjes

Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

5
5

Voeg de ui toe en bak 3 min. mee. Voeg de pompoen toe en bak 3 min. mee.

6
6
  • 400 g tomatenblokjes
  • 2 tl gedroogde salie

Doe de tomatenblokjes en salie erbij en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 150 g gemalen oude kaas 48+

Meng de pompoen met de pasta en schep in de ovenschaal. Bestrooi met de kaas en bak ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm in ca. 20 min. in de oven op 190 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.