Ge­gra­ti­neer­de groen­te­pas­ta met pes­to

(134)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 134

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de plakjes rundervink aan beide kanten in 5 min. bruin. Voeg de ui en de wokgroente toe en bak 5 min. Schep de tomatenblokjes en de pesto erdoor en verwarm nog 3-4 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Giet de pasta af en voeg toe aan het groentemengsel. Schep in de ovenschaal en strooi er de kaas over. Bak de pasta 20-25 min. in de oven tot de kaas is gesmolten en kleurt.

kookstaptip:

De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2011 week 02-03

Gegratineerde groentepasta met pesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gra­ti­neer­de groen­te­pas­ta met pes­to

1
1
  • 300 g volkoren penne rigate

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 3 rundervinken
  • 1 ui

Snijd de rundervinken in plakjes en snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en bak de plakjes rundervink aan beide kanten in 5 min. bruin.

3
3
  • 400 g Hollandse wokgroente
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 el pesto alla Genovese

Voeg de ui en de wokgroente toe en bak 5 min. Schep de tomatenblokjes en de pesto erdoor en verwarm nog 3-4 min. op laag vuur.

4
4

Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 150 g geraspte belegen kaas

Giet de pasta af en voeg toe aan het groentemengsel. Schep in de ovenschaal en strooi er de kaas over.

6
6

Bak de pasta 20-25 min. in de oven tot de kaas is gesmolten en kleurt.

kookstaptip:

De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.