La­sag­ne met pes­to

Terwijl de oven het werk doet, kun jij de tafel extra feestelijk dekken.

(312)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Terwijl de oven het werk doet, kun jij de tafel extra feestelijk dekken. 4 personen
3 312

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (2l)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het rundergehakt in de olie rul en bruin. Schep de soepgroente erbij en roerbak tot de groenten wat geslonken zijn. Voeg het zakje mix voor lasagne en 800 ml water (per 4 personen) toe en breng het al roerend aan de kook.
  2. Snijd de courgette in stukjes van 4 cm en snijd deze in plakjes. Schep 1/3 van de gehaktsaus in de ovenschaal en dek af met een laag lasagnebladen. Bestrijk deze met 1/3 van de pesto, leg 1/3 van de courgetteplakjes erop en bestrooi met 1/3 van de kaas. Leg hierop weer lasagnevellen en de helft van de rest van de gehaktsaus. Ga zo verder, eindig met pesto, courgetteplakjes en gemalen kaas. Zet de schaal ca. 40 min. in het midden van de oven.
video

Pes­to ma­ken

Kookles - 04:35 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 835 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 06-07

Lasagne met pesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met pes­to

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 300 g rundergehakt
  • 2 el olijfolie
  • 350 g boerensoepgroente

Bak het rundergehakt in de olie rul en bruin. Schep de soepgroente erbij en roerbak tot de groenten wat geslonken zijn.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

3
3
  • 1 zakje mix voor lasagnesaus
  • 800 ml kraanwater

Voeg het zakje mix voor lasagne en het water toe en breng het al roerend aan de kook.

4
4
  • 1 courgette

Snijd de courgette in stukjes van 4 cm en snijd deze in plakjes.

5
5
  • 250 g lasagnebladen

Schep 1/3 van de gehaktsaus in de ovenschaal en dek af met een laag lasagnebladen.

6
6
  • 90 g pesto alla Genovese
  • 175 g gemalen belegen kaas 48+

Bestrijk deze met 1/3 van de pesto, leg 1/3 van de courgetteplakjes erop en bestrooi met 1/3 van de kaas.

7
7

Leg hierop weer lasagnevellen en de helft van de rest van de gehaktsaus. Ga zo verder, eindig met pesto, courgetteplakjes en gemalen kaas.

8
8

Zet de schaal ca. 40 min. in het midden van de oven.

Tip: Dek deze na ca. 25 min. af met aluminiumfolie, om te voorkomen dat het gerecht te donker wordt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.