Oven­pas­ta met ei

Toppunt van easy: verse spinazie en tomatensaus uit een pot. Alles in een ovenschaal, snel klaar!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 520 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(710)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Toppunt van easy: verse spinazie en tomatensaus uit een pot. Alles in een ovenschaal, snel klaar! 4 personen
3 710

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta in een ruime pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 2 min. de spinazie in delen toe aan de pasta. Kook nog 2 min. en giet af. Laat goed uitlekken.
  2. Doe de pasta en spinazie terug in de pan. Voeg de pastasaus, olijven en komijn toe. Breng op smaak met peper en zout en schep om.
  3. Doe de pasta met de saus in de ovenschaal.
  4. Maak 4 kuiltjes en breek de eieren erboven.
  5. Rasp de kaas. Strooi over de pasta, maar laat de eidooiers vrij. Bak ca. 15 min. in de oven tot de kaas gesmolten is en de eieren gaar zijn.

variatietip:

Vervang voor een pittige pasta de belegen kaas door verkruimelde blauwaderkaas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.055 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Ovenpasta met ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­pas­ta met ei

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 300 g volkoren penne rigate

Kook de pasta in een ruime pan volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
  • 600 g spinazie

Voeg de laatste 2 min. de spinazie in delen toe aan de pasta.

4

Kook nog 2 min. en giet af. Laat goed uitlekken.

5

Doe de pasta en spinazie terug in de pan.

6
  • 400 g pastasaus zongedroogde tomaat & oregano
  • 2 el zwarte olijven
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)

Voeg de pastasaus, olijven en komijn toe. Breng op smaak met peper en zout en schep om.

7

Doe de pasta met de saus in de ovenschaal.

8
  • 4 eieren

Maak 4 kuiltjes en breek de eieren erboven.

9
  • 75 g jong belegen kaas

Rasp de kaas. Strooi over de pasta, maar laat de eidooiers vrij. Bak ca. 15 min. in de oven tot de kaas gesmolten is en de eieren gaar zijn.

10

Bon appétit!

variatietip:

Vervang voor een pittige pasta de belegen kaas door verkruimelde blauwaderkaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.