Pen­ne ri­ga­te met wa­ter­kers­saus en ge­bak­ken pad­de­stoe­len

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 2 personen
3 25

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pel en snipper ui. Veeg paddestoelen schoon met keukenpapaier en snijd harde uiteinden van steeltjes eraf. Snijd oesterzwammen in reepjes. Kook in pan met ruim kokend water en zout penne in 6 à 8 minuten beet gaar. Verhit in pan 1 eetlepel olie en fruit ui zachtjes ca. 2 minuten. Houd 2 toefjes van waterkers achter. Voeg rest van waterkers toe en laat al omscheppend slinken. Voeg slagroom toe en pureer geheel met staafmixer tot gladde saus. Voeg kaas toe en laat al roerend op laag vuur smelten. Breng op smaak met peper en zout. Verhit in koekenpan rest van olie en bak op hoog vuur oesterzwammen en bundelzwammen in ca. 3 minuten bruin, laat vocht verdampen. Breng op smaak met peper en zout. Giet pasta af en verdeel over twee diepe borden. Schep waterkerssaus erover en schep paddestoelen erop. Garneer met waterkers.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 810 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 54 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Penne rigate met waterkerssaus en gebakken paddestoelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne ri­ga­te met wa­ter­kers­saus en ge­bak­ken pad­de­stoe­len

1
1
  • 1 ui
  • 1 bakje oesterzwammen
  • 1 bakje bundelzwammen

Pel en snipper ui. Veeg paddestoelen schoon met keukenpapaier en snijd harde uiteinden van steeltjes eraf. Snijd oesterzwammen in reepjes.

2
2
  • 150 g volkoren penne rigate

Kook in pan met ruim kokend water en zout penne in 6 à 8 minuten beet gaar. Verhit in pan 1 eetlepel olie en fruit ui zachtjes ca. 2 minuten.

3
3
  • 1 zakje waterkers
  • 125 ml slagroom

Houd 2 toefjes van waterkers achter. Voeg rest van waterkers toe en laat al omscheppend slinken. Voeg slagroom toe en pureer geheel met staafmixer tot gladde saus.

4
4
  • 1 zakje gemalen belegen kaas

Voeg kaas toe en laat al roerend op laag vuur smelten. Breng op smaak met peper en zout. Verhit in koekenpan rest van olie en bak op hoog vuur oesterzwammen en bundelzwammen in ca. 3 minuten bruin, laat vocht verdampen. Breng op smaak met peper en zout.

5
5

Giet pasta af en verdeel over twee diepe borden. Schep waterkerssaus erover en schep paddestoelen erop. Garneer met waterkers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.