Braad­worst met wit­te bo­nen

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 6 personen
3 52

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in water met zout in 15 min. bijna gaar.
  2. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de braadworsten in 5 min. bruin. Neem uit de pan. Bak de ui 2 min. in dezelfde pan. Voeg de tomaat en bonen toe. Leg de braadworsten terug in de pan en stoof ze met de deksel op de pan in 15 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de aardappelen in 8 min. goudbruin en krokant. Verdeel de braadworsten met tomaat en bonen over 4 borden en serveer met de aardappelen. Lekker met fijngesneden peterselie.

Tip:

In plaats van aardappelen kunt u dit gerecht ook serveren met knapperige sneetjes stokbrood om in de bonensaus te dippen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 25 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.