Maal­tijd­soep met cour­get­te en wit­te bo­nen

(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 60

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelblokjes in 300 ml water gaar in 15 minuten. Bak ondertussen in een braadpan de soepballetjes in de olie rondom bruin en bijna gaar. Schep de uien erbij en roerbak 3 minuten. Voeg de knoflook toe en roerbak nog 1 minuut.
  2. Verdun de basis voor heldere tomatensoep volgens de aanwijzingen op de pot en roer dit, met de bonen met vocht en de aardappelblokjes, bij de soepballetjes. Breng de soep al roerend aan de kook. Voeg de courgette toe, breng de soep weer aan de kook en kook zachtjes 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Serveer de soep in 4 kommen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 36-37

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.