Wit­te bo­nen met sa­lie en to­maat

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 540 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 25 min. bereiden
    • 12 uur wachten
(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 8

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bonen 12 uur in koud water weken. Bonen afspoelen en met zoveel water dat ze net onderstaan aan de kook brengen. Bonen in ca. 1 uur gaar koken en afgieten.
  2. Knoflook pellen en fijnsnipperen. In pan 3 eetlepels olie verhitten en worstjes in ca. 15 à 20 minuten gaar bakken. Intussen in andere pan rest van olie verhitten en knoflook en salie ca. 1 minuut fruiten. Bonen en tomatenblokjes toevoegen en 15 minuten zachtjes laten pruttelen. Op smaak brengen met zout en peper. Bonen met worstjes serveren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 33 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Italië

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.