Gemarmerde chocoladecheesecake
Cheesecake is een allemansvriend. Met een satéprikker geef je deze versie een prachtige gemarmerde look.
515 kcal
35 min. bereiden, 1 uur oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
250 g
100 g
300 g
900 g
340 g
4
Dit heb je nodig
keukenmachine
springvorm (Ø 24 cm)
sateprikker
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2011 nr. 10 - Zo uit de oven
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Voeg de boter toe. Vet de springvorm in. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm, druk aan en zet ca. 5 min. in de oven. Laat afkoelen.
Hang ondertussen een kom in een pan kokend water. Zorg dat de kom het water net niet raakt. Smelt de chocolade al roerend au bain-marie.
Meng de roomkaas en suiker in de keukenmachine. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Schep wat van dit mengsel in een kom en houd apart.
Spatel de gesmolten chocolade door de rest van het mengsel en schenk in de springvorm. Verdeel er met een lepel druppels van het apart gehouden roomkaasmengsel over. Maak met een satéprikker mooie, sierlijke krullen door het mengsel, zodat er een marmerpatroon ontstaat. Bak de taart ca. 1 uur in de oven.
Laat afkoelen en verwijder de vorm. Serveer koud.
- bewaartipJe kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt met vershoudfolie in de koelkast. Laat de taart voor serveren iets op kamertemperatuur komen.
Gemarmerde chocoladecheesecake
Cheesecake is een allemansvriend. Met een satéprikker geef je deze versie een prachtige gemarmerde look.

nagerecht
16 personen
515 kcal
35 min. bereiden
1 uur oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Voeg de boter toe. Vet de springvorm in. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm, druk aan en zet ca. 5 min. in de oven. Laat afkoelen.
Hang ondertussen een kom in een pan kokend water. Zorg dat de kom het water net niet raakt. Smelt de chocolade al roerend au bain-marie.
Meng de roomkaas en suiker in de keukenmachine. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Schep wat van dit mengsel in een kom en houd apart.
Spatel de gesmolten chocolade door de rest van het mengsel en schenk in de springvorm. Verdeel er met een lepel druppels van het apart gehouden roomkaasmengsel over. Maak met een satéprikker mooie, sierlijke krullen door het mengsel, zodat er een marmerpatroon ontstaat. Bak de taart ca. 1 uur in de oven.
Laat afkoelen en verwijder de vorm. Serveer koud.
bewaartip:Je kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt met vershoudfolie in de koelkast. Laat de taart voor serveren iets op kamertemperatuur komen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 16 personen)
250 g Oreo-koekjes
100 g ongezouten roomboter
300 g chocolade extra puur 72%
900 g MonChou
340 g witte basterdsuiker
4 middelgrote eieren
Dit heb je nodig
keukenmachine
springvorm (Ø 24 cm)
sateprikker




