Ge­mar­mer­de cho­co­la­de­chee­se­ca­ke

Cheesecake is een allemansvriend. Met een satéprikker geef je deze versie een prachtige gemarmerde look.

  • nagerecht
  • 16 personen
  • 515 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 1 uur oventijd
(1.574)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans nagerecht Cheesecake is een allemansvriend. Met een satéprikker geef je deze versie een prachtige gemarmerde look. 16 personen
3 1574

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • springvorm (Ø 24 cm)
  • sateprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Voeg de boter toe. Vet de springvorm in. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm, druk aan en zet ca. 5 min. in de oven. Laat afkoelen.
  2. Hang ondertussen een kom in een pan kokend water. Zorg dat de kom het water net niet raakt. Smelt de chocolade al roerend au bain-marie.
  3. Meng de roomkaas en suiker in de keukenmachine. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Schep wat van dit mengsel in een kom en houd apart.
  4. Spatel de gesmolten chocolade door de rest van het mengsel en schenk in de springvorm. Verdeel er met een lepel druppels van het apart gehouden roomkaasmengsel over. Maak met een satéprikker mooie, sierlijke krullen door het mengsel, zodat er een marmerpatroon ontstaat. Bak de taart ca. 1 uur in de oven.
  5. Laat afkoelen en verwijder de vorm. Serveer koud.

bewaartip:

Je kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt met vershoudfolie in de koelkast. Laat de taart voor serveren iets op kamertemperatuur komen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 23 g
  • natrium 225 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Gemarmerde chocoladecheesecake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­mar­mer­de cho­co­la­de­chee­se­ca­ke

1
1

Verwarm de oven voor op 170 ºC.

2
2
  • 250 g Oreo-koekjes
  • 100 g boter

Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Voeg de boter toe.

3
3

Vet de springvorm in. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm, druk aan en zet ca. 5 min. in de oven. Laat afkoelen.

4
4

Hang ondertussen een kom in een pan kokend water. Zorg dat de kom het water net niet raakt.

5
5
  • 300 g chocolade extra puur 72%

Smelt de chocolade al roerend au bain-marie.

Au bain-marie smelten

Instructievideo

00:34 min.

6
6
  • 900 g MonChou
  • 340 g witte basterdsuiker
  • 4 eieren

Meng de roomkaas en suiker in de keukenmachine. Voeg 1 voor 1 de eieren toe.

7
7

Schep wat van dit mengsel in een kom en houd apart.

Tip: Voor een taart voor 16 personen houd ca. 8 el van het mengsel apart.

8
8

Spatel de gesmolten chocolade door de rest van het mengsel en schenk in de springvorm.

9
9

Verdeel er met een lepel druppels van het apart gehouden roomkaasmengsel over.

10
10

Maak met een satéprikker mooie, sierlijke krullen door het mengsel, zodat er een marmerpatroon ontstaat.

11
11

Bak de taart ca. 1 uur in de oven.

Tip: Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.

12
12

Laat afkoelen en verwijder de vorm. Serveer koud.

bewaartip:

Je kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt met vershoudfolie in de koelkast. Laat de taart voor serveren iets op kamertemperatuur komen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.