Mis­sis­sip­pi mud pie

Een taart van ruim 1.5 kilo! Wat is ie lekker: vol en romig met chocolade en mascarpone.

  • gebak
  • 16 stuks
  • 435 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 3 u. 40 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(1.016)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans gebak Een taart van ruim 1.5 kilo! Wat is ie lekker: vol en romig met chocolade en mascarpone. 16 stuks
4 1016

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 23 cm)
  • bakpapier
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 140 ºC. Bekleed de bodem van de ingevette springvorm met bakpapier.
  2. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt 80 g boter in een steelpan, meng met de koekjes en whisky en verdeel over de springvormbodem. Dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast.
  3. Hak de chocolade grof. Smelt de rest van de boter in een pan, neem van het vuur en voeg 1/3 van de chocolade toe. Laat 4 min. staan en roer door.
  4. Klop de eieren met de suiker in 5 min. romig en dik. Schep het chocolademengsel erdoor. Roer 3/5 van de mascarpone los met een vork en schep door het mengsel tot het egaal wordt. Schenk voorzichtig in de springvorm en bak ca. 45 min. in het midden van de oven tot de vulling net gestold is. Laat de taart in 1 uur en 30 min. afkoelen op een rooster.
  5. Verwarm al roerend de rest van de chocolade, melk en honing. Laat 10 min. afkoelen. Verdeel de saus over de taart, dek af en zet 2 uur in de koelkast. Bestrooi met poedersuiker en serveer met de rest van de mascarpone.

combinatietip:

Garneer de taart eens met chocoladekrullen, pecannoten of Oreo-koekjes in stukken.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 130 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Mississippi mud pie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mis­sis­sip­pi mud pie

1

Verwarm de oven voor op 140 °C.

2
  • 2 g boter

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.

3
  • 308 g Oreo-koekjes

Maal de koekjes fijn in de keukenmachine.

4
  • 80 g boter

Smelt boter in een steelpan.

5
  • 3 el bourbon whisky

Voeg de gesmolten boter en whisky toe aan de koekjes en verdeel het mengsel over de springvorm. Dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast.

6
  • 300 g pure chocolade 72%

Hak de chocolade grof.

7
  • 100 g boter

Smelt de rest van de boter in de steelpan, neem van het vuur en voeg 1/3 van de chocolade toe. Laat 4 min. staan en roer door.

8
  • 2 eieren
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker

Klop de eieren met de suiker in 5 min. romig en dik.

9

Schep het chocolademengsel erdoor.

10
  • 150 g mascarpone

Roer de mascarpone los met een vork en schep door het chocolademengsel tot een egale massa ontstaat.

11

Schenk voorzichtig in de springvorm. Bak ca. 45 min. in het midden van de oven tot de vulling net gestold is.

12

Laat de taart 1.5 uur afkoelen op een rooster.

13
  • 397 g gecondenseerde melk
  • 100 ml honing

Verwarm al roerend de rest van de stukjes chocolade, de melk en honing. Laat 10 min. afkoelen.

14
  • 1 el poedersuiker
  • 100 g mascarpone

Verdeel de saus over de taart, dek af en zet 2 uur in de koelkast. Bestrooi met poedersuiker en serveer met de rest van de mascarpone.

15

Bon appétit!

combinatietip:

Garneer de taart eens met chocoladekrullen, pecannoten of Oreo-koekjes in stukken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.