Mos­se­len met au­gur­ken­saus

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 14

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder beschadigde en openstaande schelpen, deze zijn niet goed. Laat uitlekken.
  2. Prak het ei en snijd de augurken in kleine blokjes (brunoise). Meng met 2 el augurkenvocht uit het potje, de sjalot, mayonaise, yoghurt en peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit de olie in een mossel- of hapjespan. Voeg de knoflook, ui en Italiaanse kruiden toe en bak 3 min. Voeg de mosselen toe, schep alles om en kook met de deksel op de pan in 5-8 min. gaar. Schud de pan regelmatig.
  4. Verwijder de dichte schelpen. Serveer de mosselen met de saus. Lekker met frites en sperziebonen.

Tip:

Familierecept Allerhande 10 2011. Vroeger mocht de moeder van Sophie altijd kiezen wat ze wilde eten. 'Dat was iedere keer kip, frites en appelmoes mét augurkensaus. Het recept van de saus komt uit de familie van mijn oma. Toen mijn moeder eenmaal zelf ging koken, maakte ze de saus vaak bij mosselen. Ook voor ons toen we klein waren. Ik ken mosselen eigenlijk alleen maar met deze saus. En iedereen voor wie ik ze op deze manier maak, vindt het heerlijk'.

video

Mos­se­len ma­ken

Kookles - 04:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 40 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.