Mos­se­len op zijn Ita­li­aans

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
3 52

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de mosselen in een zeef onder koud water. Verwijder kapotte exemplaren en mosselen die ook na een tik op het aanrecht niet sluiten.
  2. Verwarm de olie in een ruime mosselpan en fruit hierin de mosselgroenten met de Italiaanse kruiden zachtjes 2 minuten. Schep de mosselen erdoor en voeg naar smaak chilipeper toe. Leg de deksel op de pan en breng alles aan de kook. Kook de mosselen in ca. 10 min. gaar. Schud de pan af en toe.
  3. Roer intussen in een kommetje de pesto door de helft van de mayonaise en roer in een ander kommetje de tapenade door de rest van de mayonaise.
  4. Schep de mosselen in een mooie schaal en zet ze met de sausjes op tafel. Neem aan tafel de mosselen een voor een uit de schelp en doop ze in een van de sausjes. Lekker met frieten, een salade en stokbrood om de groenten van de mosselen mee op te eten.

Tip:

Pan te klein? Kook de hoeveelheid in 2x in hetzelfde kookvocht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 38 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: TisVis

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.