Ba­sis­re­cept klas­sie­ke mos­se­len

Onbeperkt, met zelfgemaakte knoflooksaus.

(156)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Onbeperkt, met zelfgemaakte knoflooksaus. 2 personen
3 156

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de mosselen af onder stromend water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan.
  2. Was de prei en snijd in schuine ringen. Snijd de wortel in schuine plakken en de peterselie fijn. Doe de prei en de wortel met de peterselie in een ruime pan en leg de mosselen erop. Voeg royaal (versgemalen) peper en de bouillon toe.
  3. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 min. gaar; schud ze af en toe om. Voeg de boter in blokjes toe zodra de mosselen open zijn.
  4. Roer een saus van de mayonaise, yoghurt en peper en zout. Pers de knoflook erboven. Schep de mosselen met de groenten en wat stoofvocht in kommen.

combinatietip:

Lekker met knoflooksaus en stokbrood.

video

Mos­se­len ma­ken

Kookles - 04:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 850 kcal
  • eiwit 57 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 53 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 2.435 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Basisrecept klassieke mosselen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­sis­re­cept klas­sie­ke mos­se­len

1
1
  • 2 kg mosselen

Spoel de mosselen af onder stromend water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan.

Mosselen maken

Instructievideo

04:50 min.

2
2
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 4 el platte peterselie

Was de prei en snijd in schuine ringen. Snijd de wortel in schuine plakken en de peterselie fijn.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

3
3
  • 250 ml visbouillon

Doe de prei en de wortel met de peterselie in een ruime pan en leg de mosselen erop. Voeg royaal (versgemalen) peper en de bouillon toe.

4
4
  • 50 g boter

Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 min. gaar; schud ze af en toe om. Voeg de boter in blokjes toe zodra de mosselen open zijn.

5
5
  • 3 el mayonaise
  • 3 el volle yoghurt
  • 1 teen knoflook

Roer een saus van de mayonaise, yoghurt en peper en zout. Pers de knoflook erboven.

6
6

Schep de mosselen met de groenten en wat stoofvocht in kommen.

combinatietip:

Lekker met knoflooksaus en stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.