Klas­sie­ke mos­se­len

Een pannetje mosselen is een ware traktatie. En héél snel. Vijf minuten stoven en voilà!

(206)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Een pannetje mosselen is een ware traktatie. En héél snel. Vijf minuten stoven en voilà! 2 personen
2 206

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Mosselen onder stromend water wassen. Openstaande mosselen op rand van aanrecht tikken, als ze niet sluiten, weggooien. Sjalotten pellen en fijnhakken. Boter in blokjes snijden. Peterselie fijnhakken.
  2. Helft van peterselie met sjalotten, tijm, laurier, wijn, azijn en helft van boterblokjes in ruime pan doen. Mosselen toevoegen en op hoog vuur onder af en toe omschudden ca. 5 min. koken. Mosselen overdoen in grote schaal. Tijm en laurier verwijderen. Kookvocht tegen de kook aan brengen en rest van boterblokjes met garde erdoor kloppen.
  3. Saus over mosselen scheppen en bestrooien met rest van gehakte peterselie.

combinatietip:

Lekker erbij stokbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 55 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.170 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Frankrijk

Klassieke mosselen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Klas­sie­ke mos­se­len

1
1
  • 2 kg mosselen

Was de mosselen onder stromend water. Tik de openstaande mosselen op de rand van het aanrecht, gooi weg als ze niet sluiten.

2
2
  • 2 sjalotten
  • 50 g boter
  • 30 g peterselie

Hak de sjalotten fijn, snijd de boter in blokjes en hak de peterselie fijn.

3
3
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 20 ml droge witte wijn
  • 1 el wittewijnazijn

Doe de helft van de peterselie met de sjalot, tijm, laurier, wijn, azijn en de helft van de boterblokjes in een ruime pan.

4
4

Voeg de mosselen toe. Kook ze, onder af en toe omschudden, ca. 5 min.

5
5

Doe de mosselen in een grote schaal en verwijder de tijm en laurier.

6
6

Breng het kookvocht tegen de kook aan en klop de rest van de boterblokjes er met een garde door.

7
7

Schep de saus over de mosselen en bestrooi met de rest van de gehakte peterselie.

combinatietip:

Lekker erbij stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.