Kip uit de braad­zak

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 615 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur oventijd
(79)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 79

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vouw de braadzak open en doe de kip en kruidenmix erin. Maak de zak goed dicht met de sluitclip. Schud voorzichtig zodat de kruiden worden verdeeld. Leg de zak in de ovenschaal en braad de kip in ca. 1 uur gaar in de oven.
  2. Verhit na 50 min. de boter in een ruime koekenpan en bak de aardappelballetjes 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 min.
  3. Halveer ondertussen het witlof, verwijder de harde kern en snijd het lof in reepjes. Snijd de ongeschilde appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne partjes en meng door het witlof. Besprenkel met de yoghurt­dressing.
  4. Verdeel de kip over de borden. Serveer met de aardappel en salade. Lekker met fijngesneden platte peterselie.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden platte peterselie.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kip uit de braadzak

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip uit de braad­zak

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 800 g kipdrumsticks
  • 34 g braadstomen kip Provençaal

Vouw de braadzak open en doe de kip en kruidenmix erin.

3
3

Maak de zak goed dicht met de sluitclip. Schud voorzichtig zodat de kruiden worden verdeeld.

4
4

Leg de zak in de ovenschaal en braad de kip in ca. 1 uur gaar in de oven.

5
5
  • 25 g boter
  • 600 g aardappelballetjes

Verhit na 50 min. de boter in een ruime koekenpan en bak de aardappelballetjes 8 min. op middelhoog vuur.

6
6
  • 2 tenen knoflook

Schep regelmatig om. Snijd de knoflook fijn, voeg toe en bak nog 2 min.

7
7
  • 600 g witlof

Halveer ondertussen het witlof, verwijder de harde kern en snijd het lof in reepjes.

8
8
  • 2 appels

Snijd de ongeschilde appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne partjes en meng door het witlof.

9
9
  • 4 el yoghurtdressing bieslook

Besprenkel met de yoghurt­dressing. Verdeel de kip over borden.

10
10

Serveer met de aardappel en salade.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden platte peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.