Pro­ven­çaal­se kip met groe­ne groen­ten en kriel­tjes

Kip op z'n Frans, met smaken uit de Provence. En dat gewoon uit je eigen oven.

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Kip op z'n Frans, met smaken uit de Provence. En dat gewoon uit je eigen oven. 4 personen
2 43

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • braadslee of ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd de asperges en snijbonen in schuine stukken van 4 cm. Doe de kip met de asperges en snijbonen in de braadzak van het zakje braadstomen en strooi de kruidenmix erbij. Schud de zak, zodat de kruidenmix goed wordt verdeeld.
  3. Sluit de zak volgens de aanwijzingen op de verpakking en leg in de ovenschaal. Zet de schaal onder in de oven en bak de kip en groenten in ca. 25 min. gaar.
  4. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de krieltjes in 14 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
  5. Halveer ondertussen de tomaatjes en snijd de dille fijn. Schep samen om. Breng op smaak met peper en serveer erbij.
  6. Prik met een scherp mes een gat in de braadzak om de hete lucht vrij te laten. Let op: deze lucht is zeer heet! Verwijder de zak en serveer de kip en groenten met de krieltjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 495 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 5 2015

Provençaalse kip met groene groenten en krieltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pro­ven­çaal­se kip met groe­ne groen­ten en kriel­tjes

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 350 g groene asperges
  • 200 g snijbonen

Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd de asperges en snijbonen in schuine stukken van 4 cm.

3
3
  • 300 g kipfilethaasjes
  • 1 zakje braadstomen kip Provençaal

Doe de kip met de asperges en snijbonen in de braadzak van het zakje braadstomen en strooi de kruidenmix erbij.

4
4

Schud de zak, zodat de kruidenmix goed wordt verdeeld.

5
5

Sluit de zak volgens de aanwijzingen op de verpakking en leg in de ovenschaal.

6
6

Zet de schaal onder in de oven en bak de kip en groenten in ca. 25 min. gaar.

7
7
  • 3 el arachideolie
  • 800 g krieltjes

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de krieltjes in 14 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

8
8
  • 250 g cherrytomaten
  • 15 g dille

Halveer ondertussen de tomaatjes en snijd de dille fijn. Schep om. Breng op smaak met peper en serveer bij de krieltjes.

9
9

Prik met een scherp mes een gat in de braadzak om de hete lucht vrij te laten. Let op: deze lucht is zeer heet!

10
10

Verwijder de zak en serveer de kip en groenten met de krieltjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.