Ven­kel met dil­le

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 145 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 30

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 30 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de venkelknollen in de lengte in dunne plakken. Breng een pan water aan de kook en kook de plakken 8 min. Giet af en verdeel ze over de ovenschaal.
  2. Pers ondertussen 1 citroen uit. Boen de andere citroen schoon en snijd in dunne plakken. Leg deze tussen de plakken venkel. Meng de olie met de knoflook, dille en het citroensap naar smaak en besprenkel de plakken venkel en citroen ermee. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven gaar.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.