Ven­kel met gra­pe­fruit

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht 4 personen
3 15

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de venkelknollen in de lengte. Snijd de venkel met een scherp mes in zeer dunne plakjes en daarna door de helft.
  2. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de grapefruit. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat u het vruchtvlees er gemakkelijk met uw mes tussenuit kunt wippen. Vang ook het sap op en knijp het sap uit de achterblijvende vliesjes.
  3. Meng de venkel met de grapefruit, het sap en de olie. Bestrooi met flink wat peper en het zeezout en garneer met de olijven. Lekker met aardappelen uit de oven en de Siciliaanse knoflookgarnalen (voor recept zie ah.nl/allerhande).
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.