Blau­we bes­sen-ap­pel­crum­ble

Warm fruit onder een krokant dakje. Veel stelt het niet voor, maar wel ontzettend lekker!

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 380 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(637)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels nagerecht Warm fruit onder een krokant dakje. Veel stelt het niet voor, maar wel ontzettend lekker! 8 personen
4 637

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (Ø 26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes en verdeel samen met de bessen over de bodem van de ovenschaal. Meng het bakmeel, de suiker en havermout. Snijd de boter in blokjes en voeg toe.
  2. Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en doe erbij. Wrijf tussen je vingertoppen tot een kruimelig mengsel en verdeel over het fruit. Bak de crumble in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin.

bereidingstip:

Je kunt de crumble zowel warm als koud serveren.

serveertip:

Lekker met crème fraîche of een bolletje vanille-ijs.

bewaartip:

Je kunt de crumble 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 30 min. voor serveren op kamertemperatuur komen.

video

Va­nil­le­stok­jes ver­wer­ken

Instructievideo - 00:48 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 145 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Blauwe bessen-appelcrumble

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Blau­we bes­sen-ap­pel­crum­ble

1
1
  • 4 friszure appels

Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis.

2
2
  • 150 g blauwe bessen

Snijd het vruchtvlees in blokjes en verdeel samen met de bessen over de bodem van de ovenschaal.

3
3
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g rietsuiker
  • 3 el havermout
  • 175 g koude boter

Meng het bakmeel, de suiker en havermout. Snijd de boter in blokjes en voeg toe.

4
4
  • 1 vanillestokje

Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en doe erbij.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo

00:48 min.

5
5

Wrijf tussen je vingertoppen tot een kruimelig mengsel en verdeel over het fruit.

6
6

Bak de crumble in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin.

bereidingstip:

Je kunt de crumble zowel warm als koud serveren.

serveertip:

Lekker met crème fraîche of een bolletje vanille-ijs.

bewaartip:

Je kunt de crumble 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 30 min. voor serveren op kamertemperatuur komen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.