Ap­pel-bes­sen­taart

Op zoek naar een origineel toetje? Deze Hollandse taart is een echte verrassing.

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 520 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(103)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht Op zoek naar een origineel toetje? Deze Hollandse taart is een echte verrassing. 10 personen
3 103

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • springvorm (∅ 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Split het ei. Doe het bakmeel, eiwit en 200 g suiker en een mespunt zout in een kom. Snijd met 2 messen de boter erdoor totdat een kruimelig deeg ontstaat. Kneed met koele hand snel tot een deegbal. Druk plat, verpak in vershoudfolie en leg 1 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Schil de appels. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis, snijd het vruchtvlees in stukjes en doe in een kom. Rasp de gele schil van een 1/2 citroen en pers de vrucht uit. Meng de rasp, 2 el sap, de suiker en de blauwe bessen erdoor.
  3. Bestuif het werkblad, de deegroller en de deegbal met bakmeel en rol 2/3 van het deeg met de deegroller uit tot een plak van 1 cm dik. Vet de springvorm in. Steek er met de springvorm een cirkel uit en leg op de bodem van de vorm. Bekleed met de rest van het uitgerolde deeg de randen.
  4. Schep de appels en bessen in de vorm. Verdeel de frambozen erover. Verkruimel het overgebleven deeg met de bloem, havermoutvlokken, rietsuiker en het eigeel. Verdeel over de taartvulling en bak 1 uur in het midden van de oven bruin en gaar. Laat in de vorm afkoelen.
video

Ap­pel-bes­sen­taart bak­ken

Kookles - 07:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Appel-bessentaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pel-bes­sen­taart

1
1
  • 1 ei
  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 250 g boter

Split het ei. Doe het bakmeel, eiwit en de suiker en een mespunt zout in een kom. Snijd met 2 messen de boter erdoor totdat een kruimelig deeg ontstaat.

2
2

Kneed met koele hand snel tot een deegbal. Druk plat, verpak in vershoudfolie en leg 1 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 °C.

3
3
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 6 mildzoete appels
  • 1 citroen
  • 150 g blauwe bessen

Schil de appels. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis, snijd het vruchtvlees in stukjes, doe in een kom. Rasp de gele schil van een 1/2 citroen en pers de vrucht uit. Meng de rasp, 2 el sap, de rest van de suiker en de blauwe bessen erdoor.

4
4

Bestuif het werkblad, de deegroller en de deegbal met bakmeel en rol 2/3 van het deeg met de deegroller uit tot een plak van 1 cm dik. Vet de springvorm in.

5
5

Steek er met de springvorm een cirkel uit en leg op de bodem van de vorm. Bekleed met de rest van het uitgerolde deeg de randen.

6
6
  • 140 g frambozen
  • 2 el bloem
  • 30 g havermoutvlokken
  • 50 g rietsuiker

Schep de appels en bessen in de vorm. Verdeel de frambozen erover. Verkruimel het overgebleven deeg met de bloem, havermoutvlokken, rietsuiker en het eigeel.

7
7

Verdeel over de taartvulling en bak 1 uur in het midden van de oven bruin en gaar. Laat in de vorm afkoelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.