Ame­ri­can pan­ca­kes met blau­we bes­sen

(141)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans ontbijt 4 personen
3 141

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Splits de eieren. Halveer de citroen en ontvet een kom met de helft van de citroen. Doe de eiwitten in de kom en de eidooiers in een beslagkom. Zeef het bakmeel boven de beslagkom en klop met een garde de melk erdoor tot er een glad beslag ontstaat. Klop de kaneel en suiker erdoor.
  2. Ontvet de gardes van een mixer met de rest van de citroen. Klop de eiwitten in 5 min. stijf met de mixer. Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag. Hierdoor wordt het beslag extra luchtig.
  3. Smelt een deel van de boter in een pan en schep 4 hoopjes beslag van 8 cm doorsnede in de pan. Leg op het nog ongare beslag van elk pannenkoekje een paar blauwe bessen. Bak de pannenkoekjes in 5 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Serveer direct. Bak zo nog ook de andere porties.

combinatietip:

Lekker met een klontje gezouten boter en schenkstroop.

video

Ame­ri­can pan­ca­kes bak­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

American pancakes met blauwe bessen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ame­ri­can pan­ca­kes met blau­we bes­sen

1
1
  • 3 eieren
  • 1 citroen

Splits de eieren. Halveer de citroen en ontvet een kom met de helft van de citroen. Doe de eiwitten in de kom en de eidooiers in een beslagkom.

2
2
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 ml melk
  • ½ tl gemalen kaneel
  • 2 el suiker

Zeef het bakmeel boven de beslagkom en klop met een garde de melk erdoor tot er een glad beslag ontstaat. Klop de kaneel en suiker erdoor.

3
3

Ontvet de gardes van een mixer met de rest van de citroen. Klop de eiwitten in 5 min. stijf met de mixer.

4
4

Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag. Hierdoor wordt het beslag extra luchtig.

5
5
  • 50 g boter

Smelt een deel van de boter in een pan en schep 4 hoopjes beslag van 8 cm doorsnede in de pan.

6
6
  • 150 g blauwe bessen

Leg op het nog ongare beslag van elk pannenkoekje een paar blauwe bessen.

7
7

Bak de pannenkoekjes in 5 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Serveer direct. Bak zo ook de andere porties.

combinatietip:

Lekker met een klontje gezouten boter en schenkstroop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.