Ame­ri­can pan­ca­kes

(330)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans ontbijt 4 personen
3 330

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de citroen door de helft. Ontvet een kom met een ½ citroen en wrijf schoon met keukenpapier. Dit is nodig om het eiwit goed stijf te krijgen. Splits de eieren. Doe de eiwitten in de kom en de eidooiers in een beslagkom. De pancakes worden extra luchtig door de eiwitten apart stijf te kloppen en die op het laatst door het beslag te spatelen.
  2. Zeef het bakmeel boven de beslagkom en klop met een garde de melk erdoor tot je een glad beslag hebt. Klop de kaneel en suiker erdoor.
  3. Ontvet de gardes van een mixer met de rest van de citroen. Klop de eiwitten in 5 min. stijf met de mixer. Spatel het stijve eiwit voorzichtig door het beslag.
  4. Smelt een klontje boter in een pan en schep hoopjes beslag van 8 cm doorsnede in de pan. Bak de pannen­koekjes in 5 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Serveer direct. Bak zo ook de andere porties.

combinatietip:

Lekker met een klontje gezouten boter en schenkstroop.

video

Ame­ri­can pan­ca­kes bak­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

American pancakes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ame­ri­can pan­ca­kes

1
1
  • 1 citroen

Snijd de citroen door de helft. Ontvet een kom met een ½ citroen en wrijf schoon met keukenpapier. Dit is nodig om het eiwit goed stijf te krijgen.

2
2
  • 3 eieren

Splits de eieren. Doe de eiwitten in de kom en de eidooiers in een beslagkom.

3
3

De pancakes worden extra luchtig door de eiwitten apart stijf te kloppen en die op het laatst door het beslag te spatelen.

4
4
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 ml melk
  • ½ tl kaneel
  • 2 el suiker

Zeef het bakmeel boven de beslagkom en klop met een garde de melk erdoor tot je een glad beslag hebt. Klop de kaneel en suiker erdoor.

5
5

Ontvet de gardes van een mixer met de rest van de citroen. Klop de eiwitten in 5 min. stijf met de mixer. Spatel het stijve eiwit voorzichtig door het beslag.

6
6
  • 10 g boter

Smelt een klontje boter in een pan en schep hoopjes beslag van 8 cm doorsnede in de pan.

7
7

Bak de pannen­koekjes in 5 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Serveer direct.

8
8
  • 30 g boter

Bak zo ook de andere porties.

combinatietip:

Lekker met een klontje gezouten boter en schenkstroop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.