Ha­ver­mout­muf­fins met blau­we bes­sen

Ontbijtmuffins met superfood havermout. Overigens... als tussendoortje net zo lekker.

  • ontbijt
  • 12 stuks
  • 245 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(109)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Ontbijtmuffins met superfood havermout. Overigens... als tussendoortje net zo lekker. 12 stuks
3 109

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 holtes
  • 12 papieren cupcakevormpjes
  • satéprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil en rasp de winterpeen.
  2. Meng in een kom het meel, zout, de bakpoeder, kaneel en suiker. Meng in een andere kom de honing, karnemelk, olie en het ei tot een gladde massa. Voeg het honingmengsel toe aan het meelmengsel en spatel goed door elkaar. Roer voorzichtig de winterpeen, bessen en havermout erdoor.
  3. Doe de papieren vormpjes in de muffinvorm en verdeel met 2 lepels het beslag erover. Bak de muffins in ca. 25 min. gaar in de oven. Steek er tegen het einde van de baktijd een satéprikker in een muffin; komt de prikker er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar. Neem uit de oven en laat in de vorm helemaal afkoelen.

bewaartip:

Bewaar de muffins in een boterhamzakje. Zo zijn ze 5 dagen houdbaar in de koelkast.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 170 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Havermoutmuffins met blauwe bessen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ha­ver­mout­muf­fins met blau­we bes­sen

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 200 g winterpeen

Schil en rasp de winterpeen.

3
  • 275 g volkorenmeel
  • 1 mespunt zout
  • 3 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 150 g rietsuiker
  • 3 el honing
  • 310 ml karnemelk
  • 80 ml koolzaadolie
  • 1 ei

Meng in een kom het meel, zout, de bakpoeder, kaneel en suiker. Meng in een andere kom de honing, karnemelk, olie en het ei tot een gladde massa.

4
  • 150 g blauwe bessen
  • 75 g havermout

Voeg het honingmengsel toe aan het meelmengsel en spatel goed door elkaar. Roer voorzichtig de winterpeen, bessen en havermout erdoor.

5

Doe de papieren vormpjes in de muffinvorm en verdeel met 2 lepels het beslag erover. Bak de muffins in ca. 25 min. gaar in de oven.

6

Steek een satéprikker in een muffin; komt de prikker er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar. Laat in de vorm helemaal afkoelen. Lekker!

bewaartip:

Bewaar de muffins in een boterhamzakje. Zo zijn ze 5 dagen houdbaar in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.