Far­f­al­lesa­la­de met bleek­sel­de­rij en kip

(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 63

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel in een vergiet af onder koud stromend water.
  2. Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Snijd de kip in dunne plakjes. Snijd de appels ongeschild in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in dunne partjes.
  3. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Meng de geitenkaas met de crème fraîche en rozemarijn tot een dressing. Meng de komkommer, bleekselderij, kip, appel en dressing door de pasta. Breng de salade op smaak met peper en zout.

bereidingstip:

De rest van de bleekselderij is lekker door een tomaten-gehaktsaus voor de pasta.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Farfallesalade met bleekselderij en kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Far­f­al­lesa­la­de met bleek­sel­de­rij en kip

1
1
  • 300 g farfalle

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel in een vergiet af onder koud stromend water.

2
2
  • 1 komkommer

Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.

3
3
  • 160 g gerookte kipfilet
  • 2 friszure appels

Snijd de kip in dunne plakjes. Snijd de appels ongeschild in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in dunne partjes.

4
4
  • 5 stengels bleekselderij
  • 125 g verse geitenkaas met honing
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 tl rozemarijn

Snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Meng de geitenkaas met de crème fraîche en rozemarijn tot een dressing.

5
5

Meng de komkommer, bleekselderij, kip, appel en dressing door de pasta. Breng de salade op smaak met peper en zout.

bereidingstip:

De rest van de bleekselderij is lekker door een tomaten-gehaktsaus voor de pasta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.