Sa­la­de met ge­rook­te fo­rel en ap­pel

(122)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
3 122

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bieslook fijn, pers de citroen uit en meng de helft van het sap met de crème fraîche en bieslook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Houd apart.
  2. Was de appels, snijd ze in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appels in de lengte in dunne plakjes. Besprenkel met de rest van het citroensap. Haal de blaadjes van het witlof en meng de appel met het witlof.
  3. Verdeel de salade over de borden en verdeel de forel er in stukjes over. Snijd de rest van de citroen in parten en serveer met de dressing.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Salade met gerookte forel en appel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met ge­rook­te fo­rel en ap­pel

1
1
  • 25 g bieslook
  • 1 citroen
  • 125 g crème fraîche

Snijd de bieslook fijn, pers de citroen uit en meng de helft van het sap met de crème fraîche en bieslook.

2
2

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Houd apart.

3
3
  • 1 volzoete appel
  • 1 friszure appel

Was de appels, snijd ze in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appels in de lengte in dunne plakjes. Besprenkel met de rest van het citroensap.

4
4
  • 1 stronk witlof

Haal de blaadjes van het witlof en meng de appel met het witlof.

5
5
  • 250 g gerookte forelfilet
  • 1 citroen

Verdeel de salade over de borden en verdeel de forel er in stukjes over. Snijd de rest van de citroen in parten en serveer met de dressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.