Wit­lofsala­de met ma­sal­adres­sing

Frisse, Indiaas getinte salade met gerookte kip. Plus: gebakken aardappeltjes. Lekker!

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Frisse, Indiaas getinte salade met gerookte kip. Plus: gebakken aardappeltjes. Lekker! 4 personen
2 14

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de aardappelpartjes 15 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het lof in reepjes. Snijd de appel(s) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het ongeschilde vruchtvlees in partjes. Snijd de banaan in plakjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de tandoori masala 1 min. op middelhoog vuur. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
  3. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng het limoenrasp, -sap en de tandoori masala door de crème fraîche en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng het witlof, de appel, banaan en gerookte kip met de dressing. Serveer met de aardappel partjes.

combinatietip:

Lekker met fijngehakte hazelnoten.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 330 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 4 2016

Witlofsalade met masaladressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­lofsala­de met ma­sal­adres­sing

1
1
  • 2 el arachideolie
  • 600 g aardappelpartjes

Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de aardappelpartjes 15 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

2
2
  • 500 g witlof

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het lof in reepjes.

3
3
  • 2 friszure appels
  • 1 banaan

Snijd de appel(s) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het ongeschilde vruchtvlees in partjes. Snijd de banaan in plakjes.

4
4
  • 1½ tl tandoori masala

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de tandoori masala 1 min. op middelhoog vuur. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.

5
5
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil en pers de vrucht uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

6
6
  • 125 g crème fraîche

Meng het limoenrasp, -sap en de tandoori masala door de crème fraîche en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 250 g gerookte kipreepjes

Meng het witlof, de appel, banaan en gerookte kip met de dressing. Serveer met de aardappelpartjes.

combinatietip:

Lekker met fijngehakte hazelnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.