Pas­ta al for­no

Dit knapperige pastagerecht uit de oven is een goed begin van een mediterraan zomerdiner.

(193)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht Dit knapperige pastagerecht uit de oven is een goed begin van een mediterraan zomerdiner. 4 personen
3 193

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 15 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de velletjes van de worstjes en draai van elk worstje 4 balletjes. Verhit olie in een koekenpan en bak de balletjes in 3 min. bruin. Neem de balletjes uit de pan.Snij de ui en de knoflook fijn en bak in dezelfde pan de ui, knoflook en gedroogde salie 10 min. op laag vuur.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep 1 soeplepel van het kookvocht bij de ui, knoflook en salie. Voeg de mascarpone toe en laat smelten. Schep de balletjes, pasta en saus in de schaal. Bestrooi met paneermeel en peterselie en zet ca. 10 min. in de oven.

serveertip:

Voor een complete maaltijd kun je deze pasta serveren met de andijviesalade (zie recept elders op ah.nl/recepten).

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 540 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Pasta al forno

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta al for­no

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 270 g Toscaanse worstjes

Verwijder de velletjes van de worstjes en draai van elk worstje 4 balletjes.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit olie in een koekenpan en bak de balletjes in 3 min. bruin.

4
4
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl gedroogde salie

Neem de balletjes uit de pan. Snij de ui en de knoflook fijn en bak in dezelfde pan de ui, knoflook en gedroogde salie 10 min. op laag vuur.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

5
5
  • 200 g macaroni grande

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 125 g mascarpone

Schep 1 soeplepel van het kookvocht bij de ui, knoflook en salie. Voeg de mascarpone toe en laat smelten.

7
7
  • 2 el paneermeel
  • 2 el platte peterselie

Schep de balletjes, pasta en saus in de schaal. Bestrooi met paneermeel en peterselie en zet ca. 10 min. in de oven.

serveertip:

Voor een complete maaltijd kun je deze pasta serveren met de andijviesalade (zie recept elders op ah.nl/recepten).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.