Mac en moz al for­no

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 745 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(146)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 146

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta 6 min. in water met zout. Smelt ondertussen de boter in een steelpan, voeg de bloem toe, roer goed door en laat op laag vuur 3 min. garen (roux). Voeg de melk toe en breng aan de kook. Roer regelmatig zodat een gladde saus ontstaat. Laat 2 min. op laag vuur koken. Giet de pasta af en doe in de ovenschaal. Schep de peterselie erdoor.
  2. Voeg de mosterd, ricotta en 2/3 van de Gorgonzola toe aan de saus en roer tot de kaas is gesmolten. Schenk de kaassaus over de pasta, schep om en verdeel de rest van de Gorgonzola en de mozzarella erover. Bestrooi met het paneermeel.
  3. Bak de schotel ca. 25 min. in het midden van de oven. Lekker met broccoli.
video

Roux ma­ken

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 745 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.